Podotherapie houten

De chiropractie en podologie twee samenwerkende disciplines

Geplaatst op

Waarschijnlijk voor de één nieuws en voor de ander een duidelijke aanpak. Met chiropractie kijken we naar de gehele bewegingsketen. Alles wat verkeerd beweegt vanuit de voeten heeft effect op de beweging van de knieën of zelfs uiteindelijk op de rug en nek. Kennis van het gehele lichaam is essentieel om alles goed aan te pakken.

Bij MoveWel maakt de chiropractor ook scans van de voeten om te bepalen of zooltjes nodig zijn. Veelal denkend of de bewegingsketen hierna positief zal veranderen.

Chiropractor of de chiropractie en podotherapie samen?

Er zijn veel goede redenen waarom een chiropractor en een podoloog goed kunnen samenwerken om patiënten te helpen bij het verbeteren van de beweging. Hoewel het misschien niet voor de hand ligt om deze twee medische professionals samen te brengen, kunnen ze samen een zeer effectief team vormen voor patiënten met een breed scala aan gezondheidsproblemen.

Opsommend waarom de chiropractor samenwerking zoekt:

Ten eerste werken chiropractoren en podologen beide aan de musculoskeletale systemen van het lichaam, waarbij ze zich richten op verschillende delen van het lichaam. Chiropractors richten zich voornamelijk op de wervelkolom, terwijl podologen zich richten op de voeten en enkels. Door hun gezamenlijke focus op het gehele systeem van beweging kunnen chiropractoren en podologen gezamenlijk werken aan het verbeteren van de houding, het verminderen van pijn en het verhogen van de mobiliteit.

Alleen maar voordelen en verder…

Een ander voordeel van een samenwerking tussen een chiropractor en een podoloog is dat ze samen kunnen werken om de oorzaken van pijn en ongemak te identificeren en aan te pakken. Een podoloog kan bijvoorbeeld een patiënt helpen bij het identificeren van voetafwijkingen of problemen met het looppatroon die de wervelkolom en andere delen van het lichaam beïnvloeden. De chiropractor kan vervolgens werken aan het corrigeren van deze problemen door middel van bijvoorbeeld lichte druktechnieken en andere behandelingen.

Preventieve gecombineerde aanpak

Bovendien kan een samenwerking tussen een chiropractor en een podoloog helpen bij het voorkomen van toekomstige blessures en problemen. Door de oorzaken van problemen te identificeren en aan te pakken, kunnen de chiropractor en de podoloog werken aan het verbeteren van de algehele functie en gezondheid van het lichaam, waardoor toekomstige problemen worden voorkomen.

Combinatie van kennis

Kortom onze chiropractoren kunnen simpele scans maken voor eenvoudige voetklachten. Echter vaak biedt de podotherapeut een extra expertise. Zo wordt de behandeling nog effectiever. Door hun kennis en expertise te combineren, kunnen ze patiënten een holistische benadering van de gezondheidszorg bieden, die niet alleen gericht is op het behandelen van symptomen, maar ook op het verbeteren van de gehele bewegingsketen.

Kortom, er zijn vele voordelen aan een samenwerking tussen een chiropractor en een podoloog. Door hun kennis en expertise te combineren, kunnen ze patiënten helpen bij het verbeteren van hun algehele gezondheid en welzijn, en kunnen ze toekomstige problemen voorkomen. Als u op zoek bent naar een uitgebreide benadering van de gezondheidszorg, overweeg dan om een ​​chiropractor en podoloog te raadplegen en samen te werken aan het verbeteren van uw gezondheid.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs, word een stuk fitter en blijf het!

Contactgegevens

Via info @ podotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden