Podotherapie houten

ERP en Kunstmatige Intelligentie voor zorginstellingen

Geplaatst op

Wat is Enterprise Resource Planning?

Enterprise Resource Planning, ook bekend als ERP, is een software-systeem dat ondersteuning biedt bij het automatiseren en integreren van processen binnen een organisatie. Diverse gegevens van verschillende afdelingen worden overzichtelijk opgeslagen in een centrale database, waardoor een efficiënte samenwerking mogelijk is.

Geen dag binnen uw organisatie is waarschijnlijk hetzelfde, en u bent hoogstwaarschijnlijk uniek in uw alledaagse doen en laten. Het is daarom van groot belang om uw ERP-systeem zo in te richten dat het perfect aansluit bij uw behoeften. Wenst u bijvoorbeeld dat het systeem alleen uren registreert? Dan volstaat een eenvoudig systeem. Echter, het systeem op maat laten maken op basis van uw specifieke wensen en eisen zal veel meer voordelen opleveren.

Wilt u meer weten over zaken als de kosten, de wijze van implementeren en nog veel meer? Kijk dan op ERPoverzicht.nl voor alle benodigde informatie.

Tools voor de zorg

ERP

Tegenwoordig is een Excel-bestand met uw administratie niet meer afdoende. Een zorginstelling moet veilig en vertrouwelijk omgaan met de gevoelige informatie van haar patiënten. Door informatie overzichtelijk in de beveiligde omgeving van het ERP-systeem te bewaren, kunt u de veiligheid waarborgen.

ERP-systemen bestaan uit verschillende modules die met elkaar verbonden kunnen worden. Deze modules vullen elkaar aan en kunnen bepaalde processen zelfs automatiseren. Niet elke zorginstelling zal voordeel halen uit elke module, maar hier volgen enkele belangrijke modules. Het is aan u om te bepalen welke modules toegevoegde waarde kunnen hebben voor uw organisatie:

Logistiek management Het is essentieel voor een zorginstelling om goed en overzichtelijk uw materialen te beheren. U moet een duidelijk overzicht hebben van hetgeen dat u en uw personeel dagelijks nodig hebben. De module voor logistiek management houdt bij welke materialen op voorraad zijn en wanneer een nieuwe bestelling geplaatst moet worden.

Financieel – Deze module automatiseert financiële zaken binnen uw bedrijf, zoals facturering en het beheren van eventuele financieringen die uw organisatie ontvangt.

Facility Management – Hiermee houdt het systeem rekening met uw technische diensten en hulpmiddelen. Zo kunnen defecten aan apparaten of andere problemen gemeld worden in het systeem, zodat dit bijvoorbeeld opgepakt kan worden door de TD.

Het moge duidelijk zijn dat het systeem uw dagelijkse processen feilloos kan ondersteunen. Door de inzet van een centrale database kan niemand informatie missen en wordt het werk voor uw personeel eenvoudiger en efficiënter.

Kunstmatige Intelligentie

Het gebruik van kunstmatige intelligentie, ook wel Artificial Intelligence (AI) genoemd, wint aan populariteit in alle sectoren. Ook in de zorg begint men de software-ontwikkelingen toe te passen om de hoge werkdruk voor het personeel te tackelen.

Een recent voorbeeld van AI in de zorgsector is Google’s Med-PaLM, een softwareoplossing die medische vragen kan beantwoorden. In juli 2023 slaagde Med-PaLM als eerste AI-systeem voor het Amerikaanse medische licentie-examen. Med-PaLM kan documenten samenvatten en (eenvoudige) vragen beantwoorden. Uiteraard is altijd de expertise van een arts vereist voor een definitieve uitspraak en diagnose, maar de AI wordt steeds slimmer en kan dus steeds beter ondersteuning bieden. Bent u benieuwd naar wat deze vorm van kunstmatige intelligentie precies inhoudt en of het ook voor u voordelen kan bieden? Lees dan het nieuwsbericht: “AI in de geneeskunde: Med-PaLM 2”.

Op zoek naar een ERP-systeem voor uw zorginstelling?

Het is aanbevolen om een leverancier te zoeken die bekend is met uw branche. Als zorginstelling verschillen uw wensen en behoeften sterk van die van een installatiebedrijf. Zelfs binnen uw branche kan er variatie zijn in het type organisatie: een ziekenhuis heeft bijvoorbeeld heel andere software nodig dan een verpleegtehuis.

Bent u benieuwd welke leverancier mogelijk meer voor uw zorginstelling kan betekenen? Neem dan een kijkje op de sectorpagina ‘Zorg‘ op ERPoverzicht.nl om meer te weten te komen over hetgeen waar u op moet letten bij het vinden van een geschikte leverancier voor uw project.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs, word een stuk fitter en blijf het!

Contactgegevens

Via info @ podotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden