Podotherapie houten

Lichamelijke klachten en een tandarts Amsterdam

Geplaatst op

Als podotherapeut krijgen wij te maken met onwijs veel verschillende soorten klachten. Dit betekent dat wij veel over het lichaam moeten weten en dat wij onwijs veel dingen behandelen. Waar wij dan ook op stuiten in ons werk, is dat veel lichamelijke klachten samenhangen met ogenschijnlijk onverwachte oorzaken. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat een klacht in de rug het gevolg is van problemen met het gebit. Tandarts Amsterdam is hier uiteraard ook veel mee bezig en daarom gaan we vandaag die samenhang bespreken. Lees je even mee over hoe dat in zijn werk gaat? 

Een tandarts Amsterdam, een verkeerde beet en een verkeerde houding

Podotherapeuten houden zich uiteraard veel bezig met voeten, houdingen en meer. Dit betekent dat wij veel te maken krijgen met mensen die pijn hebben aan hun voeten en/of aan hun rug. Uitermate vervelend en vaak wordt de oorzaak dan ook snel op basis van emoties aangewezen. Onterecht, want er bestaat een lastige relatie tussen deze problemen. Een slechte beet of verkeerde kaakstand kan bijvoorbeeld leiden tot een slechte houding en problemen met het lopen. Een tandheelkundige behandeling bij een tandarts Amsterdam kan helpen om de beet en kaakstand te corrigeren, wat kan leiden tot een betere houding en minder voetproblemen. Een tandarts Amsterdam kan je dus helpen met problemen aan je voeten, wie had dat gedacht?

Rug, knieën en heupen

Een slechte houding en looppatroon kunnen uiteraard tot veel meer leiden dan alleen voetproblemen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld ook denken aan zaken zoals knie- en heupproblemen. Als de oorzaak van deze problemen wordt veroorzaakt door een slechte beet of kaakstand, kan een tandarts Amsterdam je wellicht adviseren over een passende oplossing. Dit betekent wel dat je moet achterhalen dat de oorzaak van je problemen hier ligt en dat er een samenhang is. Hoewel er over het algemeen een sterke samenhang is tussen je gebit, mondzorg en andere lichamelijke problemen die een podotherapeut soms behandelt, betekent dit niet dat dit ook het geval bij jou is. Let hier dus altijd goed op, het kan zijn dat een tandarts Amsterdam je niet eens kan helpen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs, word een stuk fitter en blijf het!

Contactgegevens

Via info @ podotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden