Podotherapie houten

Met knieklachten ga je naar een fysiotherapeut in Hilversum

Geplaatst op

De knie is een van de belangrijkste en het meest ingewikkelde gewricht van het lichaam. Het vormt een centraal punt tussen vier botten, veertien kniebanden en vele verschillende en ook vitale spiergroepen. De knie kan voor veel mensen een probleemgebied zijn. Knieklachten kunnen komen als sportblessure of door slijtage van kraakbeen en irritatie van spier en/of ander weefsel.

 

Knieblessures bij de fysiotherapeut Hilversum

Knieklachten en kniepijn komen veel voor. Bezoek altijd een knie-expert. Ofwel een therapeut die vele knieën ziet. Onze fysiotherapeuten zien de gehele dag complexe knieklachten. Behandeling kan bestaan uit het ‘losmaken’ van het kniegewricht simpelweg ook wel mobiliseren genoemd. Het geven van oefeningen of het trainen in de oefenzaal.

 

Oorzaken van knieklachten:

Knieklachten kunnen vele oorzaken hebben:

  • traumatisch (bijv. sportblessure)
  • slijtage zoals bij artrose
  • zwakke spiergroepen
  • te strakke, gespannen spiergroepen
  • te veel gebruik van de knie
  • bewegingsbeperking
  • uitstraling vanuit andere plekken naar de knie. Zoals een uitstraling vanuit de heup en/ of de rug.

 

Het stellen van een correcte diagnose is van groot belang

Knieblessures hebben dus vele oorzaken. Of de pijn nu vanuit slijtage wordt geprikkeld, een strakke spier of gescheurde band; een correcte diagnose stellen van de onderliggende oorzaak om een ​​passende behandeling voor de kniepijn te geven is essentieel voor een optimaal herstel.

Zoals eerder aangegeven kan pijn uitstralen vanuit de rug en heup. Een verkeerde diagnose kan zo vele vertraging en beperkt herstel opleveren. Blessures kunnen spieren, ligamenten, meniscus, kraakbeen of botten aantasten. Juist het te lang verkeerd gebruiken van de spieren en andere weefsels kan slijtende en irriterende effecten hebben.

De pijn is vaak gelokaliseerd in geblesseerde gebied. Kniepijn kan gevoeld worden tijdens activiteit, na activiteit of constant aanwezig zijn. Veel blessures zijn conservatief dit betekent behandeling met bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Invasief betekent een behandeling bijvoorbeeld door middel van operatie. Het blijft ons grote streven om de kans op operatie te minimaliseren. Helaas bij ernstigere blessures kunnen behandelingen zoals operaties echter noodzakelijk zijn. In dit geval heeft men dan postoperatieve revalidatie nodig. Gelukkig komt dit niet veel voor. Onze fysiotherapeuten in Hilversum staan voor u klaar.

Ons professionele team is hoogopgeleid en gekwalificeerd om de meest effectieve zorg te geven voor complexe knieklachten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs, word een stuk fitter en blijf het!

Contactgegevens

Via info @ podotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden