Podotherapie houten

Wanneer moet je verstandskies laten trekken?

Geplaatst op

Je hoort het wel vaker om je heen, dat een verstandskies getrokken moet worden. Het is dan ook een veel voorkomende tandheelkundige ingreep die regelmatig uitgevoerd wordt bij studenten. De verstandskiezen komen meestal door tussen de late tienerjaren en de vroege volwassenheid. Hoewel niet iedereen problemen ondervindt met verstandskiezen, zijn er situaties waarin het laten trekken ervan noodzakelijk is. Maar hoe weet je dat dit gedaan moet worden? In deze blog zullen we ingaan op de redenen voor het trekken van verstandskiezen, het proces van de ingreep en wanneer het geschikt is om dit te laten doen.

Deskundige op het gebied van tandheelkunde

Om te beoordelen of het nodig is om je tanden te laten trekken is het verstandig om een tandarts te bezoeken, zoals studentist de tandarts in Amsterdam speciaal voor studenten. Zij zullen je gebit eerst goed controleren en beoordelen of het nodig is om je tanden te laten trekken. Het trekken van je tanden is namelijk niet altijd perse nodig. Pijn bij het doorkomen van je verstandskiezen kan ook gebeuren door de gevoeligheid, maar wat met een paar weken ook weer vanzelf over kan gaan.

Redenen voor het trekken van een verstandskies

Om goed te kunnen zien of het nodig is dat je verstandskies getrokken moet worden, wordt er eerst een röntgenfoto gemaakt. Hiermee kunnen ze goed zien of de kies op de juiste manier doorkomt. Als er op de foto te zien is dat een kies scheef groeit, maar half doorkomt wegens ruimte gebrek in de kaak of dat er sprake is van een ontsteking, dient de verstandskies verwijderd te worden.

Het proces van trekken

Voordat de kies getrokken wordt, krijg je eerst een verdoving. Dit is nodig om de behandeling zo pijnloos mogelijk te laten verlopen. Daarna zal de tandarts de verstandskies voorzichtig losmaken van het omliggende tandvlees. Soms is het nodig om een klein sneetje te maken om de tand wat makkelijker los te krijgen. Na een paar keer heen en weer te bewegen zal de tand makkelijk verwijderd kunnen worden.

De na behandeling

Na het verwijderen van de verstandskies, is het belangrijk om je gebit vooral rustig en schoon te houden, zodat de wond vanzelf weer kan herstellen. Ook zal de verdoving een tijdje aanhouden en wordt het aangeraden geen hete dranken te drinken. Door de verdoving kun je de hitte van je drank namelijk niet goed inschatten en kun je je mond verbranden. Verder is het ook af te raden om vroeg na de behandeling te roken, alcohol of frisdrank te nuttigen. Het helingsproces zal sneller gaan als je de mond goed rustig en schoon houdt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs, word een stuk fitter en blijf het!

Contactgegevens

Via info @ podotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden