Podotherapie houten

Wanneer schakel je een medisch specialist in?

Geplaatst op

Veel mensen vinden het lastig om te beoordelen wanneer ze nu precies naar de dokter, tandarts of therapeut moeten. Terwijl de ene persoon wel erg snel een afspraak inplant, wacht een ander weer veel te lang. Vind jij het ook zo lastig om te beoordelen wanneer je medische hulp nodig hebt? Wij geven je een aantal handige tips!

Wanneer ga je naar de podotherapeut?

De podotherapeut helpt mensen waarbij de voeten een verkeerde stand hebben. Je kunt bijvoorbeeld naar de podotherapeut gaan als je last hebt van platvoeten of juist van holvoeten. Maar ook bij een aangeboren afwijking of bij gekantelde voeten kan de podotherapeut je helpen. Veel van de klachten kunnen behandeld worden, zodat je hier voortaan geen of minder last van hebt.

Wanneer ga je naar de tandarts?

In tegenstelling tot de podotherapeut, bezoek je de tandarts ook preventief. Een tandartspraktijk als tandartslaanopzuid zal je doorgaans aanraden om je tanden in ieder geval twee keer per jaar te laten controleren. Heb je in de tussentijd een langere periode last van je gebit of heb je een gaatje ontdekt? Dan is het verstandig om een afspraak te maken. Wacht nooit te lang als je een gaatje hebt of als je bijvoorbeeld last hebt van een afgebroken tand. Je tanden zijn dan namelijk kwetsbaarder, waardoor de klachten kunnen verergeren.

Wanneer bezoek je de huisarts?

Heb je last van medische klachten en is er geen sprake van een spoedgeval? Dan kun je een afspraak maken bij de huisarts. Een huisarts kan veel aandoeningen zelf behandelen, maar kan je ook doorverwijzen indien dit niet mogelijk is. Vooral voor een bezoek aan de huisarts geldt dat de ene persoon veel langer wacht dan een ander. Zorg ervoor dat je op tijd de huisarts bezoekt, maar maak je ook niet te snel zorgen. Vaak kan een simpele online zoektocht je al vertellen of een bezoek aan de huisarts noodzakelijk is. 

Bij langdurige klachten is het altijd aan te raden om een afspraak in te plannen. Overigens kan de huisartspraktijk op basis van de symptomen beoordelen of je langs moet komen voor een controle. Wees dus niet bang om je huisarts te bellen!

 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs, word een stuk fitter en blijf het!

Contactgegevens

Via info @ podotherapie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden